ریاست نهاد اطلاعاتی طالبان مدعی شد، یک گروه چهار نفری که عامل انفجار دکلهای برق در پروان و حمله به مراسمی در هتل استقلال بودند را بازداشت کردند.
ریاست «اداره استخبارات» (سازمان اطلاعات و امنیت) طالبان، اعترافات چهار تن را پخش کرد که میگویند یک حمله انتحاری و چند انفجار را در کابل سازماندهی کردهاند.
از تصویرهای بازداشتشدگان که «استخبارات» طالبان منتشر کرده است، به نظر میرسد که این افراد شکنجه شدهاند.
جوانی که خود را پرویز با نام مستعار خالد معرفی میکند، با چهره رنگپریده و زرد که زیر یک چشمش کبود شده است، میگوید که ساکن پنجشیر است و چند ماه پیش به داعش پیوسته است، در ساختن «مین» مهارت دارد و جلیقه انتحاری و مین میسازد.
در فیلم «اعترافات» این افراد، جوان دیگری خودش را احمدالله با نام مستعار بلال، ساکن استان بغلان، معرفی میکند، و نثارالحق، سومین جوان از این گروه است که میگوید ساکن ناحیه بگرامی در کابل است. این دو تن میگویند که جلیقه انتحاری و مینها را خالد برای آنان آماده میکرده است. در این میان، مرد جوانی که خود را محمدآغا ساکن کابل معرفی میکند، میگوید که دامادش، یوسف، این جوانان را به او معرفی کرده بود. او میافزاید، هنگامی که این افراد را در خانهاش در منطقه بگرامی جای داده بود، به آنان حمله شد، اما دامادش یوسف مواد انفجاری خود را منفجر کرد و آنها نیز بازداشت شدند.
این افراد میگویند که دو دکل برق را در سالنگ در استان پروان منفجر کردهاند و حمله به مراسم ششمین سالگرد کشته شدن ملا اختر منصور، دومین رهبر طالبان، در هتل استقلال نیز کار آنان بوده است.
طالبان در نخستین روز خرداد ۱۴۰۱، مراسمی برای یادبود ششمین سالگرد کشته شدن ملا اختر منصور، جانشین ملا عمر، رهبر این گروه که در حمله پهپادهای نیروهای امریکایی در مرز پاکستان و ایران کشته شده بود، برای نخستین بار در کابل برگزار کردند. اما در پایان مراسم، هنگامی که طالبان از محل اجرای مراسم بیرون میرفتند، یک مهاجم انتحاری مواد همراهش را منفجر کرد. «شاخه خراسان داعش» مسئولیت این حمله را پذیرفته بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
طالبان تاریخ بازداشت این چهار تن را اعلام نکردند، اما مدعی شدند که عملیات پیگرد و دستگیری آنان پیچیده بود.
تخریب دکلهای برق، در دوران دولت پیشین افغانستان شدت گرفته بود و مهاجمان دکلهای برق وارداتی را در مسیر کابل – شمال منفجر میکردند.
ریاست پیشین سازمان «امنیت ملی» که اکنون در کنترل طالبان است، افراد وابسته به طالبان را عامل انفجار پایههای برق در مسیر انتقال برق وارداتی از شمال به کابل میدانست.
گفتنی است که طالبان در ۲۰ سال گذشته هزاران حمله انتحاری را در مراکز نظامی و غیرنظامی سازماندهی کردهاند. ریاست امنیت ملی حکومت پیشین نیز همواره تصاویر و فیلمهای اعترافات افراد طالبان را پخش میکرد که به طرحریزی و راهاندازی حملههای انتحاری علیه نظامیان و غیرنظامیان اعتراف میکردند.
حکومت پیشین افغانستان در جریان گفتوگوهای صلح با طالبان، بیش از پنج هزار زندانی از افراد و فرماندهان این گروه را که ۵۰۰ تن از آنان به انجام بزرگترین حملههای انفجاری و انتحاری متهم شده و مجرم شناخته شده بودند، به درخواست مذاکرهکنندگان طالبان، آزاد کرد.